Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Liberecký kraj ožije soutěží hasičů v požárním sportu

Jen dva dny zbývají do Krajské soutěže HZS LK v požárním sportu. Prestižní závod se letos koná ve čtvrtek 14. června 2012 a bude mít dvě dějiště.

Zahájen bude v 8 hodin na stanici v Jablonci nad Nisou, kde se o 10 minut později rozeběhne disciplína výstup do 4. podlaží cvičné věže. Poté se budou soutěžní družstva přesouvat do Liberce na městský stadion v Jeronýmově ulici. Tam se odehrají zbylé 3 disciplíny, a to běh na 100m s překážkami, štafeta 4×100m s překážkami a požární útok.

Soutěžní družstva budou složená z příslušníků jednotlivých územních odborů, zapojí se i drážní hasiči. Závodit uvidíte také por. Bc. Martina Kulhavého, který během své kariéry dosahoval na ta nejlepší umístění a vytvořil několik národních rekordů v bězích na 100 metrů s překážkami a ve štafetě 4×100m, na ME v Ostravě pak dokonce světový rekord v požárním útoku (26.01s). V roce 2005 byl vyhlášen také nejlepším sportovcem HZS ČR. Od letošního roku ukončil svou sportovní dráhu a předává své zkušenosti coby trenér HZS Libereckého kraje.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet