Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zemřel bývalý ředitel ÚO Plzeň Ing. Josef Pleva

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje s hlubokým zármutkem oznamuje, že dne 12. června 2012 v podvečerních hodinách zemřel po dlouhé a těžké nemoci ve věku 65 let bývalý příslušník Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje a dlouholetý ředitel Hasičského záchranného sboru města Plzně Ing. Josef Pleva.

Ing. Josef Pleva nastoupil k tehdejší Městské správě požární ochrany Plzeň v červnu roku 1988, a to jako zástupce velitele. Následně byl jmenován ředitelem Hasičského záchranného sboru města Plzně a v této pozici setrval až do konce roku 2000.

V lednu 2001, po vzniku Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje, se stal ředitelem jeho Územního odboru Plzeň. Svoji služební kariéru zakončil na krajském ředitelství Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje jako ředitel odboru ochrany obyvatelstva a krizového řízení. Na konci roku 2009, po více než 21 letech poctivé a náročné služby, se Ing. Pleva rozhodl odejít na zasloužený odpočinek a nadále se věnovat svým zájmům a koníčkům, zpravidla úzce spojených s milovanou Šumavou.

Za svoji služební činnost byl Ing. Josef Pleva mnohokrát oceněn. V roce 2000 mu byla udělena medaile HZS ČR „Za zásluhy o bezpečnost“ a v roce 2009 medaile HZS ČR „Za věrnost II. stupně“.

Jeho bývalí kolegové na něho budou i nadále vzpomínat jako na zásadového a spravedlivého ředitele a především pak jako na vynikajícího a své práci zcela oddaného hasiče.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet