Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Počasí bylo k hasičské soutěži nemilosrdné, některé disciplíny byly zrušeny

Dnes dopoledne se konala Krajská soutěž HZS Libereckého kraje v požárním sportu. Ač měli hasiči natrénováno na všechny čtyři disciplíny, některé museli kvůli rannímu deštivému počasí zrušit.

Hrozilo totiž, že by mohli při svých sportovních výkonech uklouznout a zranit se. Po slavnostním zahájení na stanici v Jablonci nad Nisou byl vynechán výstup do čtvrtého podlaží cvičné věže a všichni se přesunuli na liberecký městský stadion v Jeronýmově ulici, kde se odehrála pouze jediná disciplína, a to požární útok.

Na start se postavila 4 družstva jednotlivých územních odborů a každé absolvovalo 2 útoky, přičemž se samozřejmě počítal lepší výkon. Zlato vybojovali liberečtí hasiči s časem 26,52s.

„Za umístění jsme moc rádi a určitě se vyplatilo lehce natrénovat. Stála při nás ale štěstěna, protože rozhodně lépe na tom byli Semilští a kdyby neudělali dvě chyby, asi by vyhráli,"

sdělil po soutěži por. Daniel Mlčoch, DiS., který převzal za vítězné družstvo dárkový koš.

Stříbrnou příčku s časem 28,92s obsadili hasiči z Jablonce nad Nisou, bronz si odváželi hasiči z ÚO Semily 31,23s a poslední příčka připadla českolipským hasičům za čas 44,24s. Na závěr si požární útok v rámci své přípravy vyzkoušelo reprezentační družstvo HZS Libereckého kraje.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet