Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Uzenář si vyudil celý dům

V pondělí 31. července 2006 v 17:27 hod. vyjely jednotky požární ochrany do obce Brniště k požáru udírny v provozovně Maso – uzeniny Zeman.

Na místo události byla vyslána jednotka HZS LK stanice Jablonné v Podještědí a dobrovolné jednotky obcí Brniště a Mimoň. Po příjezdu na místo události hasiči zjistili, že se jedná o požár udírny a dalšího vybavení přímo v prostorách provozovny. Na lokalizaci požáru byl nasazen jeden vysokotlaký proud vody a dům hasiči odvětrávali přetlakovou ventilací. Požár se podařilo dostat pod kontrolu v 17:57 a zlikvidovat krátce před půl osmou večer.
Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při uzení špeku. V udírně se vlivem vysoké teploty vznítila odkapávající mastnota a nastal zde velký žár. Na provozovně došlo k tepelnému poškození chladících boxů a dalšího vybavení stojícího v blízkosti udírny. Požárem bylo poškozeno přízemí rodinného domu, kde se nachází řeznická provozovna s kompletním vybavením. Ostatní části domu byly poškozeny především zplodinami hoření. Majiteli vznikla přímá škoda ve výši 600 tisíc a uchránit se podařilo majetek za 1 milion korun.
Sdílet