Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči museli u Tatrovic vyprošťovat, zraněnou osobu předali letecké záchrance

K dopravní nehodě dvou osobních automobilů vyslalo Krajské operační a informační středisko HZS Karlovarského kraje naši jednotku minutu před půl jednou v sobotu 16. června odpoledne.

K zásahu vyjíždíme s „dvojkou“. Z výjezdového lístku se velitel dozvídá, že se nehoda nachází mezi obcemi Tatrovice a Černava, a že k zásahu míří také jednotka HZS Karlovarského kraje ze stanice Sokolov s CAS 24 Scania a jednotka SDH Nejdek s DA 10 MB Sprinter.

Po příjezdu na místo zásahu náš velitel průzkumem zjišťuje,že se jedná o čelní střet dvou osobních automobilů, jedna zraněná osoba je zaklíněna ve vozidle a jedna zraněná osoba je mimo vozidlo.

Na místě již zasahuje nejdecká jednotka a záchranná služba. Po dohodě s velitelem zásahu provádíme zajištění místa nehody a zajištění vozidla proti pohybu. Pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vytváříme spolu s nejdeckými i sokolovskými kolegy vstup do vozidla.

Po stabilizaci stavu zraněného a dohodě se zasahujícím lékařem je zraněný řidič na páteřní desce vyproštěn z havarovaného vozidla a ve vakuové matraci transportován k přivolanému vrtulníku. Pacient byl předán do péče letecké záchranné služby a byl letecky přepraven do plzeňské nemocnice.

Jednotky následně zahájily likvidační práce, asistovaly při naložení havarovaných vozidel a provedly úklid vozovky. Poté se vrátily na své základny.

Zasahující jednotky:

  • JSDH Nejdek (DA 10 MB Sprinter)
  • JSDH Chodov (CAS 20 T815)
  • HZS Sokolov (CAS 24 Scania)
  • Policie ČR Chodov

Jiří Szewieczek, Hasiči Chodov, http://www.sdhchodov.cz

Sdílet