Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Českého Štemberka skončila Avia v řece Sázavě

Dne 17.6. ve 14:33 byla na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru nahlášena dopravní nehoda nákladního vozidla Avia, které sjelo do řeky Sázavy u Českého Štemberka.

Na místo byly vyslány postupně jednoty ze stanic Benešov s technikou AV-30 Mercedes Benz, VEA Škoda Fabia a KA Avia, Vlašim s technikou CAS 24 Tatra, Uhlířské Janovice s technikou CAS 15 Mercedes Benz a dobrovolné jednotky SDH Sázava s technikou OA Ford Tranzit + člun a SDH Divišov s technikou CAS 25 Liaz.

Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že vozidlo je převrácené na boku v řece. Hasiči nejprve zajistili místo nehody a zabezpečili vozidlo proti úniku provozních látek do řeky, to zajistily jednotky SDH Divišov a Sázava.

Následně bylo vozidlo vyproštěno pomocí AV 30 a odtaženo na místo, odkud si majitel zajistil další odvoz. Z vozidla do řeky při vyprošťování uniklo cca 5 litrů nafty, která byla zachycena sorbčními hady. Na místo nehody se dostavil také řídící důstojník územního odboru. Po 17 hodině byl zásah ukončen a jednotky se vrátily na základny.

Foto: Stanice Benešov

Sdílet