Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Dobrovolní hasiči ze Žďáru nad Sázavou sloužili se svými profesionální­mi kolegy

V sobotu 16. června 2012 ráno nastoupilo opět 5-ti členné družstvo směny „A“ z jednotky sboru dobrovolných hasičů ve Žďáře nad Sázavou 2 – Zámku na 12-ti hodinovou službu na centrální požární stanici HZS kraje Vysočina ú. o. Žďár nad Sázavou.

Družstvo sloužilo ve složení

  • velitel směny: Václav Ležák
  • strojník : Jiří Švarc
  • hasiči:
    • Jan Dřínek
    • Jan Kostečka
    • David Partl

V 07:00 hod. proběhlo převzetí služby a hasiči odešli plnit svoje povinnosti. Na programu bylo školení práce hasičů u zásahu při dopravních nechodach automobililu s hybridním pohonem.

Školení ovšem muselo jít stranou neboť bylo přerušeno hlášením:„Na výjezd se připraví družstvo 1 s družstvem SDH “ Dopravní nehoda, jednoho OA se zraněním v obci Křižánky.

Jednotka během několika minut vyjela na místo události, po příjezdu na místo události zde již zasahovala místní jednotka SDH Sněžné s PČR a ZZS. Po vyšetření dopravní nehody PČR jednotka pomohla s vyproštěním vozidla na pozemní komunikaci a vrátila se zpět na základnu.

Kolem 12 hodiny se ozvalo další hlášení: „Na výjezd se připraví 1 družstvo s družstvem SDH:“ Dopravní nehoda jednoho OA s Motocyklem se zraněním v obci Křižánky. Po příjezdu na místo události jednotka na pokyn velitele zásahu řídila kyvadlově provoz. Po ošetření obou zraněnych ZZS jednotka pomohla s transportem těžce zraněné osoby do vrtulníku LZS Kraje Vysočina. Dále jednotka pomohla po vyšetření DN PČR s odstraněním následků DN. Poté se vrátila zpět na základnu. Tento zásah opět probíhal v součinosti HZS Kr. Vys. a SDH Sněžné.

Po návratu na stanici následoval oběd a polední klid. Po poledním klidu nás čekala pomoc s úklidem přidělených rajónů.

Těsně před 16 hodinu při naší 12-ti hodinové službě nás naposled přerušilo od naší činnosti hlášení: „Na výjezd se připraví 1 družstvo s družstvem SDH:“ Dopravní nehoda jednoho OA s motocyklem u obce Škrdlovice. Po příjezdu na místo události jednotka provedla protipožární zabezpečení na OA a následně řídila kyvadlově provoz na pozemní komunikaci. Po vyšetření DN PČR jednotka pomohla s odstraněním následků DN a poté se vrátila zpět na základnu HZS.

Jednotka vyčkala do sedmé hodiny kdy jim služba končí a vydala se po náročném dni zpět na domovskou základnu.

Sdílet