Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Děti z Mateřské školy Hochmanova v Brně-Líšni se učily, jak se mají chránit před nebezpečím

Pestré dopoledne včera připravil pro děti Klub Svazu civilní ochrany ČR Brno-město ve spolupráci s HZS Jihomoravského kraje, Městskou policií, Českým červeným křížem a Sborem dobrovolných hasičů z Brna-Králova Pole.

Na jednotlivých stanovištích si mohly děti vyzkoušet svou šikovnost a ty nejstarší také základní znalosti z oblasti řešení mimořádných událostí. Program jednotlivých organizátorů byl samozřejmě přizpůsoben věku a schopnostem takto malých dětí.

Strážníci Městské policie pro ně připravili improvizované dopravní hřiště s přechodem pro chodce, slalomem a poučením o ochranných prvcích při jízdě na kole, hasiči z SDH Královo Pole je během zdolávání překážkové trasy mj. poučili o ochraně před požárem a dalších zásadách bezpečnosti.

Děti se také učily, jak se chovat, projíždí-li kolem nich vozidla záchranářů. Vzhledem k nadcházejícím prázdninám probrali hasiči také, co mají děti dělat, kdyby na nich začalo např. u táboráku hořet oblečení.

Český červený kříž dětem připravil ukázky první pomoci při úrazech, členové Klubu Svazu CO předškolákům předváděli improvizované ochranné prostředky a masky. V horkém počasí se všechny děti nadšeně osvěžily vodou při hašení makety hořícího domečku.

kpt. Bc. Pavla Pražáková, koordinátor PVČ

Sdílet