Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

35. ročník mistrovství ČR v požárním sportu

35. ročník mistrovství České republiky v požárním sportu družstev je po 32 letech opět v Karlových Varech. Ilustrační foto.

Určitě ještě existují pamětníci. Nejenom mezi hasiči, ale i jejich příznivci si jistě vzpomenou, jak ve dnech 6. – 9. června 1974 spolu zápolila družstva hasičů z celé republiky na stadionu T.J. Slavia Karlovy Vary. V našich archivech jsme objevili nejenom časový plán tehdejší „Národní soutěže požárních jednotek v požárním sportu“, ale i výsledkovou listinu.

Letošní ročník proběhne v Karlových Varech na dvou místech: výstup do 4. podlaží cvičné věže se bude konat v areálu stanice Karlovy Vary – Rybáře a všechny ostatní disciplíny budou na ploše městského stadionu v Karlových Varech – Tuhnicích.

Závodníci budou moci trénovat již 24. srpna 2006 v době od 13 do 18 hod. na obou sportovištích. Slavnostní zahájení soutěží nástupem soutěžících družstev a rozhodčích bude 25. 8. 2006 v 8:30 hod. na městském stadionu. V 9:15 hod. se předpokládá start první disciplíny, běhu na 100 m s překážkami. Poslední soutěž proběhne ve 12:15 hod. Od 14 do 18:15 hod. bude probíhat soutěž ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže na stanici v Rybářích. Následující den, tj. 26. 8. 2006 budou moci diváci na městském stadionu vidět v době od 8:00 do 9:00 hod. tréninky družstev ve štafetě na 4 × 100 m s překážkami a v 9:15 hod. zahájení vlastní soutěže. Ve 12:30 hod. budou diváci sledovat velice atraktivní disciplínu, kterou je nepochybně požární útok. Na 15. hodinu je plánován na městském stadionu nástup všech soutěžících, vyhlášení výsledků a ukončení mistrovství. Souběžně se sportovním zápolením našich hasičů proběhnou v našem městě ještě dvě další akce. Obě jsou určeny všem našim občanům. První z nich bude večerní posezení se sportovci i rozhodčími, které se bude konat v areálu koupaliště Rolava 25. 8. 2006 v době od 20. do 22. hod. K poslechu, ale i k tanci na improvizovaném pódiu, bude hrát country skupina Petr a Pavel a zajištěno bude také občerstvení. Všichni kolemjdoucí, ale zejména dobrovolní hasiči, zde budou mít možnost seznámit se a pohovořit se svými sportovními vzory a idoly hasičského sportu. Druhá, neméně atraktivní akce, bude probíhat před obchodním centrem Varyáda 26. srpna 2006 v době od 9 do 16 hod. Na tomto prostranství bude vystavena technika složek Hasičského záchranného sboru, dobrovolných hasičů včetně historické techniky, dále technika PČR, Báňské záchranné služby, Horské služby, Vodní záchranné služby a Městské policie. Uvedené složky předvedou ukázky ze své činnosti. Dobrovolní hasiči budou pro malé diváky organizovat soutěže. Vystoupí i Soptíci – dětský soubor maličkých hasičů z Plzeňska. Věříme, že v tyto dny budou Karlovy Vary žít hasiči a hasičským sportem. Věříme, že všichni – sportovci i diváci – budou mít i po letech na co vzpomínat. Rádi bychom viděli naše karlovarské sportovce i v ostré konkurenci na předních místech výsledkových tabulek.
Sdílet