Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda u Baumaxu v Mladé Boleslavi

Dopravní nehoda osobního a nákladního automobilu byla ohlášena dnes 20.6. těsně před osmou hodinou ranní. K nehodě došlo na křižovatce u obchodního domu Baumax v Mladé Boleslavi.

Na místo byla vyslána jednotka ze stanice Mladá Boleslav s technikou RZA Jeep a CAS 27 Scania. Později se posádka RZA vrátila na stanici pro AJ 28 T-815. Na místě zjištěna srážka osobního a nákladního automobilu. Osobní vůz zůstal v křižovatce, nákladní vozidlo po nárazu do zadní nápravy vybočilo, vyjelo mimo vozovku, sjelo ze srázu a čelem kabiny se zapíchlo do potoka.

V době příjezdu hasičů na místo události byli oba řidiči v péči ZZS, po ošetření zůstali na místě, jednalo se o drobná poranění. Z vozidel nevytékaly žádné ropné provozní náplně, pouze z osobního vozidla uniklo malé množství chladící kapaliny.

Jednotka nejprve řídila dopravu a odpojila akumulátor u osobního vozidla. Po zaměření nehody Policií ČR uzavřela místo nehody, pomocí navijáku jeřábu vytáhla nákladní vozidlo z potoka zpět na komunikaci, přetáhla ho cca 60 metrů na vhodné místo do odbočovacího pruhu a pomohla pracovníkům odtahové služby s nakládáním osobního vozidla. Dále uklidila vozovku od střepů a úlomků.

text a foto: nprap. Jan Šulc
HZS Středočeského kraje
stanice Mladá Boleslav

Sdílet