Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den záchranářů na koupališti Rolava v Karlových Varech měl úspěch

Obrovský úspěch měla sobotní akce Den záchranářů 2012, která se uskutečnila již po páté v areálu Rolava v Karlových Varech.

„Téměř půlroční přípravy se vyplatily. Počasí nám přálo a vše dopadlo na jedničku“, uvedl Lukáš Hutta, výkonný manager Asociace Záchranný kruh, která celou akci společně se svými partnery z řad záchranářských subjektů organizovala.

Návštěvníci mohli v bohatém programu obdivovat práci a techniku hasičů, policistů, záchranky, horské služby, kynologů, vodních záchranářů a mnoho dalších. V doprovodném programu byla nachystána řada soutěží, dárků a her pro celé rodiny.

Velký úspěch mělo i vystoupení klauna Albertíka a jeho kamarádů. Děti se v průběhu odpoledne seznamovaly s riziky dopravy u stánku Besip a nebo se mohly svézt na pravém policejním člunu.

„Zlatým hřebem celého programu byla jistě letová ukázka letecké záchranné služby společnosti D.S.A. z Hradce Králové. Byly to dech beroucí kousky, které nám zkušený pilot Kamil Kolísek předváděl. Věříme, že na to lidé dlouhou dobu nezapomenou“, popsala Ing. Veronika Krajsová, prezidentka Asociace Záchranný kruh.

„Celá událost by se jistě neobešla bez podpory a spolupráce řady partnerů. Musíme poděkovat městu Karlovy Vary i Karlovarskému kraji. Naše díky patří samozřejmě celé řadě sponzorů a podporovatelů z řad soukromého sektoru“, uzavřel Lukáš Hutta.

Sdílet