Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže zasáhl elektrický proud a zůstal viset ze sloupu, pomoc mu přivolal náhodný svědek

Dnes kolem 11. hodiny dopoledne došlo v Prostřední Bečvě na Vsetínsku při rekonstrukci elektrického vedení k úrazu zaměstnance firmy. Muže po zásahu elektickým proudem odvezl s těžkým poraněním vrtulník do ostravské nemocnice.

Nešťastnou událost oznámil náhodný řidič, který projížděl Prostřední Bečvou po silnici první třídy. Řidič spatřil viset ze sloupu el. vedení na laně nějakého muže, proto ihned vytočil linku tísňového volání.

Na místo přijela rychlá záchranná služba, která muži, jenž byl v bezvědomí, zajistila letecký transport do ostravské nemocnice. Jedná se o pětatřicetiletého zaměstnance firmy, která je smluvním partnerem Českých energetických závodů.

Pracovník ze Starého Jičína prováděl na sloupu el. vedení rekonstrukci elektrického vedení, přičemž byl z bezpečnostních důvodů přivázán na laně. Po zásahu el. proudu spadl ze žebříku a zůstal na laně viset. Na místo byli samozřejmě mimo rychlou záchrannou službu a hasičů přivoláni i policisté.

Cizí zavinění jsme na místě vyloučili. Vyšetřování nešťastné události však pokračuje. Budeme zjišťovat, zda nedošlo k porušení některých pracovních předpisů a bezpečnosti práce.

por. Mgr. Lenka Javorková
Policie ČR

Sdílet