Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krajské kolo v požárním sportu se letos koná v Ostravě

O nadcházejícím víkendu (23. a 24. 6. 2012) se na Městském stadionu Ostrava ve Vítkovicích střetnou týmy profesionálních a dobrovolných hasičů a hasiček z Moravskoslezského a Olomouckého kraje v disciplínách požárního sportu.

Krajské kolo soutěže družstev hasičů z Moravskoslezského a Olomouckého kraje v požárním sportu se na území našeho kraje koná společně pro profesionální a dobrovolné hasiče poprvé. Zúčastní se jej vždy po jednom týmu z každého okresu (6 MS kraj, 5 OL kraj). Celkem se tedy zapojí 33 desetičlenných týmů ve třech kategoriích (11 HZS muži, 11 SDH muži, 11 SDH ženy).

Týmy Hasičského záchranného sboru (HZS) Moravskoslezského a HZS Olomouckého kraje absolvují 4 soutěžní disciplíny, dobrovolní hasiči (a hasičky) o jednu méně. Týmy HZS tak mají na programu hned v sobotu ráno výstup do čtvrtého podlaží cvičné věže. Pouze tato disciplína se koná na jiném místě Ostravy – v moderním sportovním areálu hasičské stanice HZS MSK v Ostravě-Porubě (start v 9:00 hodin).

Všechny týmy absolvují na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích (koná se zde mj. atletická Zlatá tretra) od sobotních 8:30 hodin do nedělních 13:00 hodin tři disciplíny – běh na 100 metrů s překážkami, štafetu 4 × 100 metrů s překážkami a požární útok.

Vyhlášení výsledků bude na stadionu hned natřikrát – v sobotu od 15:30 hodin pro individuální disciplíny (100 metrů, věž a dvojboj), v neděli od 9:15 hodin pro štafety a ve 14:00 hodin pro požární útok. Příští rok se bude krajské kolo v požárním sportu konat v Olomouckém kraji.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet