Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto skončilo v potoce, hasiči jeli kolem v rámci kondičních jízd

Dne 21. 6. 2012 ve 13:09 hodin přijalo operační středisko HZS Zlínského kraje informaci o dopravní nehodě osobního motorového vozidla v městské části Zlín – Louky. Podle oznamovatele se vozidlo nacházelo v korytě potoka, který kříží hlavní komunikaci a v důsledku nehody dochází k úniku benzínu do potoka. Na místě se měla také nacházet jedna zraněná osoba.

Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín. Po svém příjezdu hasiči zjistili, že osobní motorové vozidlo zn. FIAT, které se pohybovalo po komunikaci hlavního tahu města Zlína, vyjelo mimo jízdní pruh, zdemolovalo ocelová svodidla a zůstalo zaklíněno v prohlubni koryta potoka mezi betonovým mostkem a krajnicí komunikace.

Na místě se již nacházelo jedno zásahové vozidlo zlínských hasičů, které shodou okolností projíždělo místem dopravní nehody v rámci kondiční jízdy.

Zasahující jednotky provedly odpojení akumulátorové baterie, zajištění vozidla proti vzniku požáru a pomocí sorbentu likvidovaly drobný únik provozních náplní vozidla, ke kterému došlo do zeminy břehu potoka. Voda v potoce nebyla v důsledku úniku benzínu a motorového oleje kontaminována.

Na místě současně také zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby, která prováděla ošeření zraněného řidiče vozidla. V součinnosti s policií bylo zajištěno místo dopravní nehody, kdy bylo nutné částečně omezit provoz na hlavním tahu města.

Vyproštění vozidla z prohlubně koryta si vyžádalo povolání vyprošťovacího automobilu ze stanice Otrokovice a vozidla odtahové služby. V souvislosti s vyzdvižením vozidla na komunikaci bylo nutné také zabezpečit případné odpojení trolejového vedení nad komunikací v prostoru nehody. Po příjezdu jeřábu z Otrokovic bylo vozidlo vyzdviženo na komunikaci a připraveno k odtažení. Před čtvrtou hodinou odpolední se všechny nasazené jednotky vrátily na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet