Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Těžce zraněného spolujezdce odvezla ZZS do nemocnice

Při dopravní nehodě osobního auta u obce Blatnice utrpěl spolujezdec vážná poranění. Jeho i řidiče odvezla sanita do nemocnice.

V neděli 24. června 2012 v 14:28 hodin havarovalo mezi obcemi Blatice a Nýřany osobní auto. Za sebou ve vleku převáželo dřevo. Vyprostit dvě zaklíněné osoby vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči z Nýřan. Když přijeli jednotky na místo, byly obě osoby mimo vozidlo a o zraněné se starali náhodní svědci. Hasiči zajistili místo nehody, začali s řízením provozu na komunikaci a vážně poraněnému spolujezdci poskytli předlékařskou péči. Řidič utrpěl lehká zranění.

Po příjezdu ZZS jednotky spolupracovali se záchranáři při ošetření a transportu pacienta do sanity. Řidič byl na vlastní žádost ošetřen a ponechán na místě. Po necelé hodině se ale jeho stav zhoršil, začal upadat do šoku, ZZS se pro něj vrátila a odvezla ho na vyšetření. Hasiči po zadokumentování nehody Policií ČR vyložili dřevo z havarovaného vleku a osobní auto pomocí navijáku vytáhli na komunikaci. Po celou dobu zásahu byla silnice uzavřena, provoz probíhal po objízdné trase přes obec Blatnice.

Zasahující jednotky: HZS Nýřany JSDH Nýřany

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet