Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda motocyklu a dodávkového vozidla

V 19:14 hodin bylo operační středisko zlínských hasičů informováno o dopravní nehodě motocyklu a dodávkového vozidla poblíž obce Hrobice.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Zlín spolu s jednotkou dobrovolných hasičů obce Slušovice. Jednotky se na místo dopravní nehody dostavily během několika minut.

Podle prvotních informací, bylo na místě události zjištěno, že řidič motocyklu zůstal po nehodě zaklíněn pod motorovým prostorem dodávky. Byl také zaznamenán únik provozních kapalin. Hasiči provedli vyproštění těla za použití hydraulického zařízení a zvedacích vaků a zajistili dopravní prostředky proti vzniku požáru. Přítomným lékařem zdravotnické záchranné služby bylo po vyproštění těla řidiče motocyklu konstatováno, že jeho zranění nebyla slučitelná se životem.

Komunikace byla uzavřena a dopravu odkláněla přítomnou policií přes obec Březovou. Na místě byla dále poskytována posttraumatická pomoc účastníku nehody.

Hasiči za pomocí sorbentů likvidovali únik provozních kapalin na povrchu vozovky. Po zadokumentování místa dopravní nehody PČR provedli odtažení obou vraků ke krajnici komunikace. Před půlnocí se jednotky postupně vrátily na své stanice.

Foto: HZS ZLK a Policie ČR

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet