Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V autě zemřeli dva lidé, ani resuscitace hasičů nepomohla

a Bílovicemi ve směru k Uherskému Hradišti došlo dnes v pátek 29. června ráno k tragické havárii. V 6:50 jel od Bílovic osobní peugeot, který řídil dvaadvacetiletý muž. Podle prozatím všech zjištěných informací jel velmi rychle a nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou.

Při výjezdu z této zatáčky vyjel mimo vozovku, kde se auto začalo převracet, srazilo dopravní značku a zřejmě střechou narazilo do stromu. Tuto vzrostlou jabloň vozidlo porazilo, přeletělo přes ni, dopadlo a zůstalo ležet na střeše.

Ve vozidle cestovaly v době nehody dvě osoby, kdy jedna zůstala zaklíněna ve vraku vozidla a jedna ležela mimo vozidlo. Hasiči provedli vyproštění osoby z vozidla a chtěli zahájit pokus o resuscitaci druhého účastníka nehody.

Ještě před zahájením pokusu o oživení ze strany hasičů, přijela na místo nehody posádka zdravotnické záchranné služby, která si oba účastníky nehody převzala. Přítomní zdravotníci ale mohli pouze konstatovat úmrtí obou osob.

por. Bc. Libor Netopil, HZS Zlínského kraje

Dvaadvacetiletý řidič z Bílovic i jeho spolujezdec, pětadvacetiletý muž také z Bílovic, na místě zemřeli. Zřejmě nepřipoutaný spolujezdec po dopadu auta vypadl z vozidla a zůstal ležet vedle něj.

Policisté silnici na tři hodiny uzavřeli a objízdná trasa vedla přes nedaleké Kněžpole. Přímo na místě policisté nezjistili okolnosti, které by svědčily o jakémkoliv střetu nebo kolizi a příčinou havárie je s největší pravděpodobností příliš vysoká rychlost, kterou řidiči peugeotu jel. Okolnosti tragické havárie policisté nadále vyšetřují.

por. Mgr. Aleš Mergental
Policie ČR

Sdílet