Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda motorkáře na Zlínsku

Mezi Nivnicí a Dolním Němčí došlo v sobotu 30. června o čtvrt na osm večer ke smrtelné dopravní nehodě. Sedmdesátiletý muž z Uherského Brodu jel od Dolního Němčí.

Na rovném přehledném úseku bylo v jeho směru jízdy zaparkováno osobní auto stojící částečně mimo vozovku. Muž začal s motorkou auto objíždět, ale neodhal dobře vzdálenost, zavadil o levý zadní roh auta, následně motorka narazila do levého zadního kola. Motorka se položila na zem a muž s ní.

Oba se začali řítit do protisměru, kde akorát přijíždělo osobní BMW, jehož třiatřicetiletá řidička sice brzdila, ale střetu nedokázala zabránit. Motorka narazila do spodní části auta a odmrštila se do příkopu. Tělo muže narazilo do čelního skla a přepadlo přes auto na silnici.

Sedmdesátiletý muž utrpěl tak vážná zranění, že jim na místě podlehl. S vyšetřováním detailních okolností této smrtelné nehody začali policisté ihned na místě a jejich práce bude i nadále pokračovat. Dechová zkouška řidičky BMW byla negativní. U zemřelého muže je nařízena zdravotní pitva. Jedná se o sedmý lidský život, který vyhasl při dopravní nehodě na uherskohradišťských silnicích v letošním roce.

Zdroj: PČR por. Mgr. Aleš Mergental

Sdílet