Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kouř z objektu v obci Stříbrnice byl viditelný několik kilometrů, nehořelo poprvé

Ve středu 4. července 2012 krátce před 15 hodinou byli hasiči informováni o požáru stavení v obci Stříbrnice na Uherskohradišťsku.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště se 2 cisternami, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů obcí Boršice, Osvětimany, Nedakonice a Stříbrnice. Už během jízdy na místo události hlásily jednotky zřetelný kouř viditelný na vzdálenost několik kilometrů.

Po příjezdu na místo byl zjištěn rozsáhlý požár střechy na opuštěné budově o rozměrech cca 15×5 metrů. Plameny značně poškodily dřevěné konstrukce střechy, která se následně zřítila. Došlo i k propadnutí a poškození stropů do obytných částí budovy.

Vzhledem k tomu, že šlo o opakovaný požár během poslední doby ve Stříbrnicích (naposledy hasiči zasahovali na požáru budovy vzdálené asi 300 metrů dne 22. 6. 2012), byl na místo povolán jak vyšetřovatel hasičů, tak Policie ČR k zajištění důležitých stop ke zjištění pravděpodobné příčiny vzniku požáru.

Hasiči na místě spolupracovali s pohotovostní službou elektrorozvodných závodů. Požár se podařilo zlikvidovat asi po 2 hodinách hasebních prací. Při události nebyl nikdo zraněn. Dohlídku požářiště zajistily dobrovolné jednotky.

Příčina dnešního požáru včetně požárů předcházejících je v šetření. Škoda na delší dobu neobydleném stavení byla předběžně stanovena na 100 tisíc korun, uchráněny byly hodnoty ve stejné výši.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet