Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Také o víkendu hasiči likvidovali následky bouřek na Královéhradecku

Ještě během uplynulého víkendu hasiči Královéhradeckého kraje odstraňovali následky prudké bouře, která opakovaně zasáhla kraj i další místa republiky.

O víkendu hasiči i nadále odklízeli stromy, které spadly na silnice, dráty vysokého napětí, střechy nebo vozidla. Jednotky požární ochrany Královéhradeckého kraje vyjely k více jak 30 událostem.

Bouře nejvíce zasáhla a způsobila největší škody na Hradecku. V hradecké městské části Svinary, v chatové osadě Vycházejícího slunce, bouře napáchala značné škody. Stromy zničily nebo poškodily střechy chat, několik jich spadlo na zaparkovaná vozidla.

Hasiči rozřezávali a odstraňovali kmeny, které hrozily pádem. Na některá místa v osadě se ani s těžkou technikou nedostali. Kromě mnoha zásahů ve Svinarech hasiči odstraňovali stromy a větve z drátů elektrického vedení ve Skochovicích a Jeníkovicích na Hradecku. U Račic nad Trotinou na Hradecku spadl strom do kolejiště.

Na Jičínsku hasiči odklízeli stromy, které spadly na železniční trať u Staré Paky, na chatku v Hořicích a na komunikaci ve Vidochově.

Dobrovolní hasiči z Náchodska odklízeli stromy ze silnic mezi Provodovem – Šonovem a Kleny, u Velkého Dřevíče nebo Žernova. Dále čistili vozovku od nánosů bláta po přívalovém dešti v Rožnově.

Profesionální hasiči z Dobrušky během víkendu odstraňovali stromy ze silnic u obcí Dobré a Očelice na Rychnovsku.

Na Trutnovsku hasiči čerpali vodu ze zatopených sklepů ve Rtyni v Podkrkonoší a Žacléři. Odstraňovali spadlý strom v dětském táboře v Havlovicích a také Velkém Vřeštově a Bílých Poličanech.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet