Čtvrtek 19. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič boj o život prohrál, když vystupoval z auta, zachytil ho kolemjedoucí náklaďák

Dnes v 12:41 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod s jedním zásahovým vozidlem, posílená jednotkou dobrovolných hasičů obce Starý Hrozenkov k ohlášenému požáru osobního vozidla, vedle kterého se měla nacházet ležící osoba.

Jednotka z Uherského Brodu se na místo dostavila současně s posádkou zdravotnické záchranné služby, která začala s okamžitou resuscitací osoby, která se nacházela na komunikaci u osobního vozidla.

Velitelem zásahu bylo následně zjištěno, že u osobního vozidla nedošlo k požáru, ale k technické závadě, která se projevila vývinem intenzivního tmavého kouře, který omezil viditelnost na komunikaci v okolí vozidla.

V okamžiku, kdy se řidič osobního vozidla pohyboval vně vozidla, projížděl okolo nákladní tahač s cisternovým návěsem, který zachytil jak řidiče, tak i osobní vozidlo, které odrazil za krajnici komunikace.

Hasiči provedli zajištění vozidel proti vzniku požáru, úniku provozních kapalin a dále asistovali zdravotníkům záchranné služby a přítomným policistům. Vzhledem k vážnému stavu zraněné osoby byl na místo události povolán vrtulník. Po jeho příletu provedli hasiči naložení pacienta.

Ještě před zahájením transportu však došlo k selhání životních funkcí zraněného a přes okamžité vyložení a pokusy o oživení konstatoval lékař smrt.

Na místo tragické události byla také povolána psycholožka HZS Zlínského kraje, která poskytovala posttraumatickou pomoc jak řidiči nákladního vozidla, tak i rodinným příslušníkům a známým oběti dopravní nehody.

Po dobu zásahu všech složek integrovaného záchranného systému byl omezen provoz na komunikaci.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet