Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě haly plné sena shořely

Dne 15. srpna 2006 v 02:47 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár skladové haly na seno v Šestajovicích na Náchodsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Jaroměře, Velké Jesenice, České Skalice, Nového Města nad Metují, Jasenné a Šestajovic.

Při příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požáry sena ve dvou skladových halách, které od sebe byly vzdáleny zhruba 60 metrů.

Jeden z požárů zcela zasáhl uskladněné vojtěškové seno ve skladovací hale o rozměru 60 × 18 metrů. V době příjezdu první jednotky na místo byl již požár ve třetí fázi rozvoje a zničil ocelovou konstrukci haly i 5 tisíc metráků uskladněného sena. Po domluvě s majitelem objektu hasiči nechali seno pod dozorem vyhořet .

Druhý požár zasáhl zděnou halu s uskladněným senem. Část sena hasiči vyvezli, postupně rozebrali a dohasili.

Požár se podařilo lokalizovat v 04:06 hodin a na místě zůstaly dvě jednotky dobrovolných hasičů, které prováděly dohlídku nad místem požárů až do dopoledních hodin. Způsobená škoda na zcela zničeném objektu seníku byla vyčíslena na 4 mil. korun a na vojtěškovém seně ve výši 607.200,–-korun. Druhý požár zděné haly způsobil škodu ve výši 50 tisíc korun. Příčiny požáru jsou předmětem šetření hasičů a Policie ČR, podle vyšetřovatelů nelze vyloučit úmyslné založení požáru neznámou osobou.

Info:
por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet