Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Vysokém Mýtě při nárazu vozidla do stromu zemřel muž, ženu našli 100 metrů od místa s otřesem mozku

Nad středečním ránem (2:39 hodin) vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči z Vysokého Mýta a hasiči podniku Iveco k dopravní nehodě na silnici ve Vysokém Mýtě (před Jangelcem).

Při příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že ve vozidle, jež narazilo do stromu, se nachází jedna osoba, u které lékař konstatoval smrt. Muž byl zaklíněn mezi sedačkou spolujezdce a řidiče.

Hasičům se muže, ač byl zaklíněn, podařilo vyprostit bez použití vyprošťovacího hydraulického zařízení. Zdravotníci zhruba 100 metrů od místa nehody nalezli ženu, která utrpěla otřes mozku.

Policie ČR

Sedmadvacetiletý řidič z dosud nezjištěné příčiny vyjel s vozidlem mimo vozovku, kde následně narazil do vzrostlého stromu. Mladý řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Devatenáctiletá spolujedoucí byla s těžkým zraněním transportována rychlou záchrannou službou do nemocnice.

Ve voze měla údajně cestovat ještě další osoba. Hasiči spolu s policisty a psem vytvořili rojnici a vyhledávali osobu podél řeky i v nedalekém okolí. Nikdo však nalezen nebyl.

Hasiči zabezpečili vozidlo standardně proti požáru a úniku provozních náplní a po odstranění následků nehody se v 7.54 hodin vrátili zpět na základny.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet