Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtvrtý hasičský tábor SDH Semily I.

Již po čtvrté v řadě pořádal Sbor dobrovolných hasičů Semily I. dětský hasičský tábor. V letošním roce se konal v krásném a malebném prostředí Nebákova v Českém ráji a to od 30.června do 7.července 2012.

Novinkou tábora bylo i celé pojetí, které bylo vyloženě soustředěno jen na požární sport a veškerou hasičskou tématiku, jakou jsou například jednotlivé štafety, všeobecné znalosti orientace v terénu, zdravotní výchova, nauka o vázání uzlů a další znalosti, které v požárních soutěžích je nutné znát a tím i trénovat a nadále se v nich zdokonalovat.

Zkvalitnění výcviku bylo i ve vybavenosti. Sbor nemalými prostředky a vlastním úsilím vybudoval kompletní překážkové zázemí, které je vyrobeno tak, aby se dalo jednoduše převážet – rozebíratelné. Pochopitelně se v letošním roce nezapomnělo i na to asi nejdůležitější. V červnu 2012 sbor zakoupil ze svých prostředků repasovaný závodní speciál stříkačky, který zvýšil výkonnost v požárním útoku a pozvedl výsledky mládeže sboru opět nahoru, které jsou myslím výborné, obzvláště u mladšího družstva.

Vždyť za krátký tříletý časový úsek je ve sboru přihlášených a aktivních takřka 30 dětí ve věku od 6 do 14ti let, což je pro budoucnost sboru velice pozitivní budoucnost. I po letošním táboře se naše dětská družstva rozrostla o další uchazeče a mladé členy (jak v kategorii mladších, tak i starších) a to je i jedním z důvodů, proč tyto tábory pořádáme. Je dobře, že hasičské dobrovolné řemeslo opět nachází své zájemce mezi mládeží.

Závěrem bych chtěl poděkoval celému personálu nebákovského areálu včele s manželi Doležalovými a kolegům hasičům z nedaleké obce Roveň, kteří nám zapůjčili na celý týden svou tréninkovou plochu na nácvik štafet. To byl asi jediný problém, který před a v průběhu vlastního tábora nastal. Přímo na Nebákově se nám totiž nepodařilo dohodnout pronájem potřebné plochy a tak se muselo na výcvik štafet dojíždět.

Bohužel některé osobní problémy převyšují i dětskou radost a smích, což je myslím smutné. A také bych chtěl touto cestou poděkovat za sebe, sbor a hlavně za děti našim odvěkým a stálým sponzorům tábora za jejich finanční i materiální dary a podporu, kteří opět na nás nezapomněli a moc moc moc děkujeme.

Ladislav Bruckner – místostarosta SDH Semily I.

Sdílet