Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě v centru Přerova

Včerejšího dne kolem 8.30 hodin prováděla policejní hlídka v části Přerova – Předmostí, na ulici Polní, dohled nad BESIP. Hlídka si povšimla vozidla Peugeot, které se dopustilo přestupku a muži zákona jej chtěli zkontrolovat.

Řidič vozidla však nijak nereagoval, hlídku objel a vysokou rychlostí ujížděl směrem do centra města. Policejní hlídka se za ním rozejela a v okamžiku, kdy přijížděli ke křižovatce ulic Velké Novosady – Kojetínská – Komenského zjistili, že toto vozidlo se stalo účastníkem dopravní nehody.

Na základě dosavadního šetření vyplývá, že dosud nezjištěný řidič vozidla Peugeot při průjezdu křižovatkou nerespektoval signál s červeným světlem " Stůj" a pravou přední částí narazil do levého boku nákladního vozidla Man, jehož 56letý řidič jel křižovatkou na zelený signál ve směru od ulice Kojetínská na ulici Komenského. Vlivem nárazu se vozidlo Man převrátilo na komunikaci na pravou stranu, Peugeot byl odražen na pravou krajnici.


K rychlé pomoci zaklíněné osobě po havárii osobního vozidla s nákladním vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje svou nedalekou profesionální jednotku požární stanice Přerov.

V době příjezdu naší jednotky byla zraněná osoba již mimo vozidlo a v péči přivolané lékařské pomoci zdravotnické záchranné služby. Hasiči provedli nutná protipožární opatření na obou havarovaných vozidlech a zahájili likvidaci uniklých provozních kapalin sorbentem.

K pomoci s likvidací si velitel zásahu na místo vyžádal chemický kontejner. Hasiči po provedeném úklidu a likvidaci ropných látek událost předali Policii ČR a vrátili se zpět na svou základnu.

HZS Olomouckého kraje


Během dopravní nehody došlo k těžkému zranění řidiče Peugeotu, který byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Doba léčení nebyla dosud stanovena. Alkohol u řidiče Manu byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, u řidiče Peugeotu byl nařízen odběr biologického materiálu v nemocnici. Totožnost řidiče Peugeotu není zatím známa.

Během šetření muži zákona zjistili, že jak vozidlo, tak i registrační značky pocházejí z trestné činnosti. Vozidlo Peugeot bylo zajištěno pro účely znaleckého zkoumání. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 1 075 000 korun. Ve věci nadále probíhá intenzivní vyšetřování.

por. Mgr. Irena Urbánková
Policie ČR

Sdílet