Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár přívěsu s balíky slámy zaměstnal hasiče na Dobříšsku

Dne 11. 7. 2012, krátce před 18:00, byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje, stanice Dobříš na požár vleku s naloženým senem mezi Boroticemi, místní část Čelina a městem Nový Knín, místní část Libčice.

Současně s jednotkou ze stanice Dobříš byla na místo vyslána i jednotka sboru dobrovolných hasičů z města Nový Knín. Při příjezdu první jednotky na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár cca 10 balíků slámy naložených na dvouosém přívěsu, který byl zapřažen za osobním automobilem Mitsubishi Pajero.

Přes veškerou snahu zasahujících hasičů se nepodařilo přívěs s naloženým senem zachránit. Osobní automobil nebyl požárem zasažen, neboť řidič vozidla při zpozorování požáru duchapřítomně vozidlo zastavil a vlek odpojil. Poté s vozidlem odjel do bezpečné vzdálenosti, čímž zcela jistě předešel daleko vyšším materiálním škodám.

Vyšetřovatel požárů na místě odhadl škodu vzniklou požárem na 50 000,– Kč a jako nejpravděpodobnější příčinu vzniku požáru stanovil technickou závadu na zadním kole přívěsu.

Foto: nprap. Augustin Kreuz

por.Bc.Pavel Šušola
vyšetřovatel požárů ÚO Příbram

Sdílet