Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobák sjel při vyhýbání se náklaďáku do příkopu, řidič byl zraněn

Ve 13:17 hodin vyslalo operační středisko HZS Zlínského kraje jednotku profesionálních a dobrovolných hasičů stanice Holešov k ohlášené dopravní nehodě na komunikaci směrem k obci Rymice u Holešova.

Podle oznámení sjelo osobní vozidlo do příkopu u komunikace. Na místě se měla nacházet také jedna zraněná osoba.

Zásahové vozidlo profesionálních hasičů bylo na místě události do dvou minut od výjezdu ze stanice v Holešově. Velitelem zásahu bylo zjištěno, že se jedná o nehodu osobního motorového vozidla zn. VW TOURAN, které dle sdělení účastníků nehody po vyhýbání se nákladnímu vozidlu sjelo z komunikace do příkopu a následně stranou spolujezdce zachytilo o strom.

Vozidlo do zastavení jelo ještě asi 50 m příkopem podél komunikace. Při nehodě došlo ke zranění řidiče osobního vozidla, a to konkrétně jeho horní končetiny.

Na místo události se dostavila hlídka PČR a posádka zdravotnické záchranné služby, která zraněnou osobu převzala do své péče a následně ji transportovala k dalšímu ošetření.

Jednotka HZS Holešov na místě události provedla odpojení akumulátorové baterie, zajištění vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Jednotka SDH Holešov byla na místě události ponechána velitelem v záloze. Po dohodě s přítomnými policisty a po zabezpečení úklidu místa nehody majitelem vozidla se jednotky vrátily na stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet