Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Před sportovní halou v Uherském Hradišti hořelo zavlažovací zařízení na dodávce

Včera, 13. července 2012 v 15:28, přijalo operační středisko zlínských hasičů oznámení o požáru dodávkového vozidla před sportovní halou v Uherském Hradišti.

Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Uherské Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo byl zjištěn požár zavlažovacího zařízení umístěného na ložné ploše dodávkového vozidla zn. Ford Tranzit.

Plamenným hořením byla zasažena především část pohonné jednotky zařízení a vytékající palivo na ložné ploše dodávky. Jednotka velmi rychle lokalizovala a likvidovala vzniklý požár a to před jeho rozšířením na celé zařízení a samotné dodávkové vozidlo.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo zjištěno, že požár vznikl v době ukončení zavlažovacích prací, kdy byl pracovníky zjištěn únik benzínu z pohonné jednotky zavlažovacího zařízení.

Na základě provedeného šetření a ohledání místa události byla vyšetřovatelem stanovena příčina vzniku požáru – technická závada palivového systému pohonu používaného zavlažovacího zařízení. Výše vzniklé škody byla předběžně stanovena na 150.000,– Kč. Hasebním zásahem byly uchráněny hodnoty v odhadované výši asi 1 000.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet