Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidla se čelně střetla, deset lidí bylo zraněno a vrtulník se otočil dvakrát

Dnes v 6:52 došlo k vážné dopravní nehodě na silnici č. 159 mezi obcemi Březnice a Týn nad Vltavou. Silnice byla až do 12:30 hodin zcela uzavřena, objízdná trasa byla vedena přes okolní obce.

Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že se na silnici čelně srazily dva osobní automobily. VW Passat, který jel ve směru od Březnice a Škoda Octavia, která jela od Týna nad Vltavou.

V úseku, kde je mírná zatáčka, jedno z vozidel vyjelo z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetlo s druhým vozidlem. V obou automobilech jelo 5 osob. Ve vozidle VW jeli dva dospělí a dvě děti, v Octavii 5 dospělých osob. Při nehodě byla těžce zraněna spolujezdkyně ve vozidle VW, vrtulníkem RZS byla převezena do ČB nemocnice.

Vrtulník se na místo nehody ještě vrátil a převezl jedno z dětí také do ČB nemocnice se středně těžkým poraněním. Ostatní osoby byly zraněny středně těžce či lehce a byly převáženy do nemocnice v Táboře a ČB.

Na místě policisté provedli dechovou zkoušku u obou řidičů. Obě negativní. Doposud se nepodařilo s jistotou určit viníka nehody. Vyšetřování bude proto probíhat i nadále a bude se čekat na vyjádření znalce v oblasti dopravy, který na místě události nehodu šetřil.

por. Ing. Štěpánka Uhlířová
Policie ČR

Sdílet