Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář byl u obce Dolní Bečva zaklíněn pod nápravou autobusu, zemřel

V 16:36 přijalo operační středisko zlínských hasičů oznámení o dopravní nehodě motorkáře a autobusu, ke které mělo dojít na komunikaci u obce Dolní Bečva směrem na obec Prostřední Bečva.

Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Valašské Meziříčí a jednotka hasičů města Rožnov pod Radhoštěm. První jednotka dorazila na místo hlášené nehody do 10 minut. Prvotním průzkumem bylo zjištěno, že došlo k nehodě nákladního vozidla, autobusu a motorkáře.

Čtyřicetiletý řidič motocyklu, který jel ve směru od Horní Bečvy, dostal na mokré vozovce smyk, motocykl tzv. položil na silnici a skluzem se dostal i s motorkou do protisměru, kde vjel přímo pod protijedoucí autobus.

Řidič motocyklu z Ostravy při nehodě bohužel zemřel. Spolu s ním cestovala na motorce o dva roky mladší žena z Hodslavic, která vyvázla z dopravní nehody bez zranění.

V linkovém autobuse cestovali čtyři pasažéři, kteří rovněž nebyli při dopravní nehodě zraněni. Cestující z autobusu, kteří po dopravní nehodě z místa odešli žádáme, aby kontaktovali linku 158, protože potřebujeme jejich svědectví.

por. Mgr. Lenka Javorková, Policie ČR

Spolujezdkyně utrpěla psychický otřes, který si vyžádal poskytnutí posttraumatická péče jak posádkou záchranné zdravotnické služby, tak i proškoleným hasičem zasahující jednotky z Valašského Meziříčí.


V 19:23 hodin přijel na místo události automobilní jeřáb, který byl zajištěn majitelem autobusu. Po nadzvednutí vozidla bylo provedeno vyproštění těla řidiče motocyklu.

Ve 20:00 hodin obě zasahující jednotky opustily místo tragické události a vrátily se na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet