Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Olomoucké víkendové požáry

K několika požárům byli v průběhu víkendu vysláni hasiči z Olomouckého kra­je.

V pátek 18. srpna 2006 likvidovali krátce po desáté hodině dopoledne profesionální hasiči z požární stanice v Přerově požár ve čtvrtém patře panelového domu v Přerově. Jednalo se o požár matrace na balkoně, který se podařilo majitelce částečně zlikvidovat před příjezdem jednotky na místo události. Díky včasnému zásahu hasičů byl uchráněn majetek v hodnotě 300 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo.

V pátek 18. srpna 2006 byl na operační středisko hasičů v Prostějově nahlášen požár kombajnu a vlečky s následným požárem pole v obci Studenec na Prostějovsku. Požár likvidovala jedna jednotka profesionálních hasičů z Prostějova a dobrovolní hasiči z Olšan. Příčinou požáru byla podle vyšetřovatele technická závada. Ke zranění osob nedošlo.

V sobotu 19. srpna 2006 byl ve 22:06 nahlášen na krajské operační středisko hasičů v Olomouci požár na Pasteurově ulici v Olomouci. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu na místo události zjistili, že se jedná o požár zahradní chatky o rozměrech 5 × 10 metrů. Při požáru nevznikla žádná škoda, přesná příčina požáru je předmětem šetření. Ke zranění osob nedošlo.

K dalšímu požáru, tentokrát se jednalo o požár osobního vozidla a stohu v obci Bělkovice-Lašťany, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouce, Šternberku a dobrovolní hasiči z Bělkovic a Bohuňovic v neděli po třetí hodině ráno. Při příjezdu jednotek na místo události byly již ¾ stohu a celý osobní automobil v plamenech. Iniciátorem požáru byl osobní automobil, od kterého se požár rozšířil na stoh. Přesná výše škody je předmětem šetření. Ke zranění osob nedošlo.

Info: Martina Pavlíčková – tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
Sdílet