Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pivo se před požárem podařilo zachránit, kousek od požáru došlo během zásahu k nehodě

Škodu ve výši 500.000 Kč za sebou zanechal pondělní odpolední požár nákladního vozidla převážejícího sudy s pivem na 135. km dálnice D1 ve směru na Brno. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 16:29 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Měřína.

Na plameny, které vyšlehly z motorového prostoru a záhy zachvátily kabinu vozidla stihl okamžitě zareagovat jeho řidič, který vůz okamžitě zastavil a bezpečně opustil. Ještě před příjezdem jednotek se do hašení požáru pustil řidič vozidla společně s dalšími řidiči, kteří u požáru zastavili. Společnými silami za použití přenosných hasicích přístrojů se jim podařilo požár téměř uhasit. Převážený náklad piva zůstal před požárem uchráněn.

Hasiči po příjezdu na místo události požár dohasili. Úplná likvidace požáru proběhla v 17:05 hod.

Při nakládání požárem zasaženého vozidla na vůz specializované firmy, která byla na místo události povolána, došlo k úniku přibližně 100l oleje z auta specializované firmy na vozovku. Hasiči provedli likvidaci uniklého oleje speciálním sorbentem. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na vozidle.

Když se již hasiči chystali k odjezdu (v 18:27 hod) z dálnice zpět na základnu, odehrála se přibližně 100 m od místa zásahu dopravní nehoda. Při střetu tří osobních vozidel utrpěli lehká zranění dva lidé. Přivolaní zdravotníci je ošetřili na místě. Hasiči provedli zajištění vozidel proti požáru a úniku provozních kapalin a následně vozidla odtáhli do odstavného jízdního pruhu.

Příčinu, průběh a veškeré okolnosti této dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet