Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě osobního vozidla byl zraněn jeho řidič

Zraněním řidiče skončila pondělní odpolední nehoda osobního vozidla na komunikaci u obce Horní Studenec na Havlíčkobrosku. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Chotěboř.

Informaci o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 17:30 hod.

Provedeným průzkumem hasiči zjistili, že v místě havaroval řidič s osobním vozidlem Dacia. Při nehodě utrpěl zranění. Hasiči mu poskytli předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků jej předali do jejich péče. Po nezbytném ošetření na místě události byl řidič k dalšímu ošetření převezen sanitním vozem do nemocnice.

Jednotka provedla zajištění vozidla proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla komunikace uzavřena. Obnovit provoz jedním jízdním pruhem se podařilo v 18:39 hod.

Po zadokumentování dopravní nehody Policií ČR bylo havarované vozidlo naloženo na odtah. V 19:24 hod byly následky dopravní nehody odstraněny, provoz plně obnoven a jednotka se vrátila zpět na základnu.

Příčinu, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet