Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u převráceného traktoru, spolujezdce odvezl s poraněním hlavy vrtulník

Převrácený traktor s plným přívěsem dřeva zaměstnal včera až do večerních hodin jednotku turnovských profesionálních hasičů. Traktor se převrátil v prudké stráni v části obce Bělá. Řidiči se naštěstí nic nestalo, ale jeho spolujezdec byl odvezen s poraněním hlavy vrtulníkem.

Hasiči nejprve provedli protipožární opatření, zasypali uniklé provozní náplně z motoru vozidla a použili zachytávač ropných produktů na unikající hydraulický olej. Důležité bylo také traktor zajistit proti dalšímu posunu, neboť hrozilo, že by mohl některého z hasičů zranit. Traktor byl tak uchycen pomocí kurt a ocelového lana k dalšímu přistavenému traktoru.

Původně měl s vytažením převráceného traktoru pomoci jeřáb, ale ten se nemohl strmou úzkou cestou k místu nehody „vyšplhat". Nakonec se hasiči dohodli s majitelem a dalšími traktoristy, že zkusí převrácený traktor vyprostit pomocí dalšího traktoru. Jeden stroj tak sloužil k zajištění a odtažení naloženého přívěsu a pomocí druhého došlo k převrácení havarovaného vozidla zpět na kola.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet