Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Miloticích nad Opavou se střetla Fabia s Tatrou, řidič osobáku nehodu nepřežil

Záchranná služba zasahovala spolu s hasiči ve středu 18.7. u smrtelné dopravní nehody na Bruntálsku. Střet osobního automobilu s nákladním vozidlem mezi Bruntálem a Miloticemi nad Opavou byl operačnímu středisku nahlášen po poledni.

Na místo ihned vyjely dvě pozemní posádky záchranné služby, hasiči z Bruntálu a Horního Benešova a vzlétl také vrtulník LZS z Ostravy.

Zasahující lékařka po svém příjezdu již mohla jen konstatovat smrt muže v osobním vozidle. Čtyřiapadesátiletý pacient utrpěl poranění, kterým na místě podlehl. Záchranáři mu již nemohli pomoci.

Policie ČR

Na mokrém povrchu komunikace při průjezdu pravotočivé zatáčky najel řidič osobního vozidla do levé poloviny silnice, kde pravou boční částí vozidla narazil do přední levé části protijedoucího vozidla Tatra. Po střetu bylo vozidlo škoda odmrštěno za pravý okraj komunikace a vozidlo Tatra přejelo vlivem nárazu do protisměru, ale následně se zařadilo zpět do pravého jízdního pruhu – ve svém směru jízdy. 54letý muž z Olomoucka, který řídil osobní vozidlo, utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě nehody zemřel.

Vrtulník proto z cesty na Bruntálsko operátoři odvolali zpět na základnu. Posádka záchranné služby vyšetřila osmačtyřicetiletého muže, který cestoval v nákladním automobilu.

Zůstal nezraněn a byl ponechán na místě události, jeho transport do zdravotnického zařízení nebyl zapotřebí.

PhDr. Lukáš Humpl
mluvčí USZS MSK

Sdílet