Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na D1 u Brna shořelo po nehodě auto tak, že nepoznali jeho typ

Požár osobního vozidla dnes hasiči likvidovali na dálnici D1 u obce Javůrek na Brněnsku. Na místě zasahovaly dvě jednotky. 

Auto na 173. kilometru dálnice ve směru z Prahy do Brna narazilo do středových svodidel a skončilo u svodidla v odstavném pruhu na střeše. Převrácené auto se vzňalo a shořelo. Dvacetiletý řidič i jeho dva spolujezdci před plameny stačili uniknout.

Hasiči hlášení o požáru na tísňové lince přijali v 8.05 hodin. Protože nehoda s požárem se stala na rozhraní dvou krajů, k zásahu vyjela jednotka ze stanice v Rosicích a také jednotka ze stanice ve Velké Bíteši v kraji Vysočina. Při jejich příjezdu byla bylo převrácené auto celé v plamenech. Osádka vozidla byla v péči zdravotníků z okolo projíždějící sanitky.

Na hořící auto i benzín, který vytékal z proražené nádrže, hasiči namířili tři vodní proudy s pěnou. Požár se jim podařilo v 8.38 hodin dostat pod kontrolu a v 8.51 hodin dohasit. Ještě během hašení hasiči současně uklízeli levý jízdní pruh od střepů a úlomků. V 8.41 se podařilo zprovoznit jevý jízdní pruh dálnice.

Před 9. hodinou policisté dálnici ve směru na Brno na dobu vyšetření a zadokumentování nehody opět uzavřeli. Levý jízdní pruh byl znovu otevřen v 9.31 hodin.

Nárazy o svodidla a požár auto zcela zničily, typ vozidla se zatím nepodařilo určit. Pracovníci asistenční služby vrak auta naložili k odtahu a hasiči pak uklidili a vodním proudem opláchli vozovku v odstavném pruhu. V 9.48 hodin ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet