Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Strakoničtí hasiči navštívili dětský tábor u Kraselova

I když se školní lavice na dva měsíce vyprázdnily, naše činnost s dětmi zdaleka nekončí. Akce na letním dětském táboře u Kraselova (okres Strakonice) je toho důkazem.

Hasičský záchranný sbor Strakonice ve středu 18. července připravil ve spolupráci s Policií ČR pro padesátku dětí z tohoto tábora zábavní dopoledne ve stylu soutěže „Mladý záchranář“.

Mladí táborníci měli možnost si prověřit svoje praktické znalosti a dovednosti z oblasti ochrany obyvatelstva. Děti se seznámily s činností HZS, vyzkoušely si hasičské technické prostředky. Bylo pro ně připraveno i stanoviště s evakuačním zavazadlem a v praktické disciplíně si zastřílely ze vzduchovky na terč. Tradiční úspěch měly i dvě džberové stříkačky.

Policisté dětem předvedli radar na měření rychlosti, oděv policejního těžkooděnce a odebrali i otisky prstů všech přítomných malých „delikventů“.

Příjemné letní počasí podtrhovalo radostnou atmosféru, která panovala na louce u lesa. Akce měla u dětí i dospělých úspěch a určitě nejsme na tomto táboře naposledy.

plk. Ing. Ota Šmejkal
ředitel územního odboru HZS Jihočeského kraje

Sdílet