Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na železničním přejezdu u Velkých Hoštic se srazil vlak s nákladním automobilem

K dopravní nehodě došlo dne 18.července 2012 v době kolem 14:09 hodin na silnici I. třídy č. 56 na železničním přejezdu mezi obcemi Velkými Hošticemi a Malými Hošticemi.

Šestačtyřicetiletý muž z Opavska řídil po uvedené silnici ve směru jízdy od Velkých Hoštic na Opavu jízdní soupravu plně naloženou železným šrotem o hmotnosti 25 tun (celková hmotnost jízdní soupravy byla 39 tun).

Řidič je podezřelý z toho, že na železničním přejezdu přehlédl výstražné světelné a zvukové znamení „Stůj“ zabezpečovacího zařízení v době, kdy k železničnímu přejezdu právě přijížděl ze směru od Hlučína osobní motorový vlak

Strojvedoucí na blížící se jízdní soupravu reagoval použitím rychlobrzdy vlaku a aktivaci zvukové houkačky k upozornění řidiče na blížící se vlak. Řidič jízdní soupravy zareagoval rovněž prudkým brzděním, avšak střetu s osobním vlakem již na mokré vozovce zabránit nedokázal.

Ve vlaku se tou dobou nacházelo zhruba 60 cestujících, z nichž žádný nebyl zraněn. Většina cestujících z místa nehody ještě před příjezdem dopravních policistů odešla.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění žádného z účastníků. Došlo k hmotné škodě na osobním vlaku (oděrka v laku), na kterém byla škoda předběžně vyčíslena na částku 30.000,– Kč. Ke hmotné škodě na jízdní soupravě, dle vyjádření jejího majitele, který se na místo dopravní nehody dostavil, nedošlo.

Dagmar Schindlerová, PČR

Sdílet