Středa 15. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nárazu do stromu zůstal u Bohdašína zaklíněný muž, vyprostili ho hasiči

Krátce před čtvrtou hodnou ranní přijalo Krajské zdravotnické operační středisko Královéhradeckého kraje zprávu o dopravní nehodě v blízkosti obce Bohdašín na Náchodsku.

Podle informací svědka nehody mělo do stromu narazit auto, bylo převrácené na střechu a uvnitř auta byla zaklíněna osoba.

Na místo byly vyslány všechny základní složky integrovaného záchranného systému. Hasičský záchranný sbor zajistil osobní automobil a ve spolupráci se záchranáři zajistil vyproštění téměř čtyřicetiletého muže. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Naši záchranáři přijali od hasičů do péče muže, který byl při vědomí. Jeho řeč byla nesrozumitelná a na nehodu si nepamatoval. To svědčí pro úraz hlavy, protože muž nebyl v autě připoután. Airbag vozu byl vystřelen.

Sám si stěžoval pouze na bolest horní končetiny a ramene. Při nárazu proti airbagu nelze vyloučit další vnitřní poranění. Lékařka, která byla na místě současně s posádkou rychlé zdravotnické pomoci, muže vyšetřila a ve spolupráci se záchranáři poskytli muži neodkladnou péči pro stabilizaci stavu a následný transport.

Muž byl pro zaklínění a mechanismus úrazu ve stabilním stavu transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Kde již byla přijíždějící posádka předem ohlášena. Na pacienta již čekal připraven tým traumatologů fakultní nemocnice.

Tomáš Ježek
Tiskový mluvčí
Zdravotnická záchranná služba Královéhradec­kého kraje

Sdílet