Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči měřili ve Slavětíně síly v požárním sportu

V sobotu 21.července 2012 se sešli hasiči z okolí Slavětína, aby se utkali v disciplínách požárního sportu na 12. ročníku Memoriálu St. Kučery.

Ráno od devíti hodin začali soutěžit mladí hasiči z Obory, Lenešic, Veltěž, Kryr, Radonic a domácího Slavětína. Utkali se se ve štafetě požárních dvojic a útoku.

Nejlepší výsledky měly děti z Obory, druhé byly Lenešice, třetí Kryry, čtvrté Veltěže, páté Radonice a šestý Slavětín. Děti dostaly za odměnu sladkosti, diplomy a první tři družstva ještě medaile a od starosty Městyse Slavětín pana Jandla malou finanční odměnu. Poté se děti v dobré náladě a po pěkně prožitém sobotním dopoledni rozjely do svých domovů.

Odpoledne od 13.00 hodin se sjeli dospělí hasiči.Za ženy soutěžila družstva z Touchovic a domácí děvčata. Z mužů se zúčastnila družstva Radonic, Chraberců, Touchovic a Slavětína.

Soutěžilo se ve dvou útocích. První byl klasický dle pravidel požárního sportu a druhý na tři útočné proudy.

První místo obsadili muži z Touchovic, druhé byly Chraberce, třetí Slavětín a čtvrté Radonice.

I přesto, že se přehnala deštová přeháňka, soutěž dopadla dobře a všichni se sešli na vyhodnocení. Pořadatelé předali všem zúčastněným družstvům diplomy a prvním třem poháry. Zároveň starosta městyse Slavětín předal prvním třem umístěným, tak jako u dětí, malou finanční odměnu a touchovickým hasičům putovní pohár starosty městyse Slavětína.

Na závěr je potřeba poděkovat všem soutěžícím, kteří se této akce zúčastnili, dále pak slavětínským hasičům, kteří tuto akci zabezpečili, fotbalovému klubu Slavětín za propůjčení hřiště, krajskému úřadu Ústeckého kraje za spolufinancování a v neposlední řadě Městysu Slavětín, zastoupenému starostou panem Jandlem, za podporu a finanční odměny soutěžícím. Už se těšíme na příští ročník a doufáme, že bude lepší počasí a větší účast jak soutěžících, tak i diváků.

Starosta hasičů Slavětín
Pavel Suchý

Sdílet