Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní automobil sjel v Jamném do potoka, uvnitř zůstali zaklíněni dva lidé

K nehodě osobního auta do potoka dnes odpoledne hasiči vyjížděli do obce Jamné u Tišnova na Brněnsku. 

Devětašedesátiletý řidič vozidla Mitsubishi Pajero Sport se dostal do protisměru a z krajnice sjel do zhruba 1,5 metru hlubokého koryta potoka vedle komunikace. Ve vozidle převráceném na levém boku cestovala jeho 66letá manželka a sedmiletý chlapec.

Nehoda byla hasičům ohlášena ve 13.12 hodin, na místě zasahovala jednotka ze stanice v Tišnově, k vytažení havarovaného vozidla z potoka byla přivolána osádka vyprošťovacího automobilu ze stanice v Lidické ulici v Brně. Sedmiletému chlapci pomohli z auta ven ještě před příjezdem hasičů svědci nehody. Hasiči z Tišnova z auta pomohli na silnici řidiči a jeho spolujezdkyni a předali je do péče zdravotníků. Ti osádku vozidla zdravotníci převezli k vyšetření do nemocnice.

Hasiči zajistili místo nehody. I když z auta nevytékaly provozní kapaliny, potok přehradili sorpčním hadem (textilní zábranou k zachycení plovoucích nečistot). Na silnici také řídili dopravu.

Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči pomocí lan a textilních vazáků přivázali k jeřábu vyprošťovacího automobilu a vytáhli z potoka zpět na silnici. Auto ještě odtlačili mimo komunikaci tak, aby mohl být na silnici obnoven plný provoz. V 15.35 hodin hasiči ukončili zásah a odjeli na základnu.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet