Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu vozidel na obchvatu Jičína hasiči vyprošťovali dvě osoby

V pondělí 23. července jel v odpoledních hodinách řidič dodávkového vozidla Renault Master po silnici I. třídy číslo 16 ve směru od Sobotky na obec Úlibice.

Na obchvatu Jičína, za křižovatkou na obec Moravčice, přejel z dosud přesně nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s motorovým vozidlem Škoda Octavia. Nárazem byla škodovka odmrštěna do pravého silničního příkopu z pohledu jeho směru jízdy.

Renault se přetočil v levém jízdním pruhu z pohledu jeho směru jízdy, kde do jeho zadní části ještě narazilo dodávkové vozidlo VW LT, jehož řidič jel od obce Úlibice a střetu již nestačil zabránit.


Hasiči museli použít speciální hydraulické nářadí a vyprostit těžce zraněného muže za volantem. Dále provedli u všech havarovaných vozidel protipožární opatření a odpojili autobaterie. Uniklé provozní náplně na silnici zasypali sorbentem.


Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče vozidla Škoda Octavia, kdy byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Jeho spolujezdkyně utrpěla lehké zranění. Řidič vozidla Renault Master utrpěl lehké zranění. Zdravotníci je převezli do místní nemocnice.

Lehké zranění utrpěl také řidič a jeho spolujezdec z vozidla VW LT. Také oni byli převezeni do nemocnice. Celková hmotná škoda na vozidlech dosáhla částky 600 tisíc korun.

por. Bc. Petr Janda
Policie ČR

Sdílet