Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

I přes vážná zranění si žena po nehodě u obce Kostelany zavolala pomoc

Dnes krátce po páté hodině došlo před obcí Kostelany ve směru na Kroměříž k vážné dopravní nehodě. Jednadvacetiletý řidič automobilu VW Passat jel ve směru na obec Kostelany.

Na rovném stoupajícím úseku z doposud nezjištěných příčin přejel do protisměru a tam se střetl s protijedoucím vozidlem Opel Corsa, které řídila sedmatřicetiletá žena. Při nárazu byl opel odhozen do pole, kde se přetočil přes střechu a zůstal ležet na pravém boku.

Řidička, která zůstala v autě zaklíněná, utrpěla těžké zranění. Pomoc si přesto zvládla telefonem zavolat sama. Také muž za volantem passatu po srážce vyjel mimo cestu a narazil do stromu. I on byl těžce zraněn.

Hasiči provedli asistenci posádce zdravotnické záchranné služby při transportu zraněných a zajistili oba vraky proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Následné likvidační práce byly provedeny po vystřídání směny a zadokumentování místa nehody policií.

por. Bc. Libor Netopil, HZS Zlínského kraje

Oba řidiči byli rychlou záchrannou službou převezeni do kroměřížské nemocnice. Nehodu právě vyšetřují kroměřížští dopravní policisté.

Požití alkoholu se ani u jednoho z účastníků neprokázalo. Komunikace je nyní uzavřená. Hlídky odklánějí provoz. Uzavírka zřejmě potrvá až do devíti hodin.

por. Mgr. Simona Kyšnerová
Policie ČR

Sdílet