Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena tvrdila, že hoří v hostelu, přitom si jen zabouchla klíče

Dvě desítky hasičů policistů a záchranářů spěchaly dnes v půl páté ráno do Plzeňské ulice v Praze, kde měl hořet hostel.

Ilustrační foto

Čtyři hasičská, tři policejní a dvě zdravotnická vozidla dorazila na uvedenou adresu téměř současně během několika málo minut po oznámení. Policisté se okamžitě spojili s jednačtyřice­tiletou oznamovatelkou, která je čekala před ubytovacím zařízením.

Samozřejmě se všichni přítomní hlavně pídili po tom, kde hoří, protože ať se rozhlíželi, jak mohli, žádné plameny neviděli. Vše vyřešila až odpověď oznamovatelky, která na dotaz policistů upřímně odvětila, že si „červeného kohouta“ vymyslela.

Důvod jejího počínání byl jednoduchý. Jedenačtyřicetiletá žena si zabouchla klíče a nemohla se dostat domů. A aby nemusela volat, dle jejího názoru drahého zámečníka napadlo jí, že jí dveře mohou otevřít hasiči. K jejich přivolání ale potřebovala důvod, proto si vymyslela požár.

Netušila ale, jaký poprask svým lživým oznámením způsobí. Na základě těchto skutečností skončila žena na policejní služebně pro podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy.

kpt. Mgr. Tomáš Hulan
Policie ČR

Sdílet