Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 23. července 2012

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli včera o půl osmé ráno k odstranění stromu, který byl nebezpečně nakloněný nad kolejemi v areálu Uhelných skladů ve Vážní ulici v Hradci Králové.

Hasiči pomocí motorových pil a za využití automobilového žebříku strom odstranili.

Jednotka dobrovolných hasičů z Hořiněvse odklízela naftu z vozovky, která unikla z poškozené nádrže kamionu v Hořiněvsi. Hasiči zasypali látku sorbentem.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli před půl desátou dopoledne přivoláni k záchraně vlaštovek, které zůstaly uvězněny ve věži policejní služebny v ulici A. Jiráska v Novém Bydžově. Hasiči se po nastavovacím žebříku dostali do věže, otevřeli okno kopule a vypustili vlaštovky ven.

Dobrovolní hasiči z hradecké městské části Plácky vyjeli k odstranění nebezpečného hmyzu u domu v ulici Na Střezině v Hradci Králové. Hasiči nemohli vlastními silami zlikvidovat roj, proto byl majitelce předán kontakt na specializovanou­ firmu.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Jaroměře, dobrovolných hasičů z Černožic a Smiřic vyjely po třetí hodině odpoledne k ohlášenému požáru trávy v Černožicích. Hasiči projeli daný úsek, kde mělo k požáru dojít a nenašli žádné známky hoření. Jednalo se o planý poplach a jednotky se vrátily zpět na základny.

K vytažení polského kamionu, který uvízl v příkopu u hlavní silnice z Hradce Králové do Hořic vyjeli včera večer profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská. Kamion blokoval místo u odbočky na obec Bříza. Hasiči nebyli schopni svou technikou vyprostit z příkopu tahač s návěsem, proto bylo řidiči doporučeno, aby kontaktoval odtahovou službu.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli včera před čtvrtou hodinou ráno k vážné dopravní nehodě, která se stala u Bohdašína. Řidič osobního vozidla zde narazil do stromu. Auto se po nárazu převrátilo a skončilo na střeše.

Hasiči museli bez použití hydraulického nářadí vyprostit řidiče, který se vlastními silami nemohl dostat ven z auta. Muž byl při vědomí, ale utrpěl zranění, se kterými byl převezen do nemocnice v Hradci Králové. Druhá osoba z vozidla vyvázla bez zranění.

Hasiči zajistili auto proti požáru a odpojili autobaterii. Po vyšetření a zadokumentování události Policií ČR převrátili vůz zpět na kola a odtáhli mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Náchod

Jednotka profesionálních hasičů z Broumova byla včera o půl čtvrté ráno přivolána Policií ČR k vytažení osobního vozidla z příkopu na silnici u Jetřichova. Hasiči pomocí navijáku vytáhli auto zpět na silnici.

Náchodští profesionální hasiči s technickým automobilem, cisternou a automobilovým žebříkem vyjeli po sedmé hodině ráno do areálu závodu Rubena v ulici Českých bratří v Náchodě, kde osoba hrozila sebevraždou skokem z druhého patra. Při příjezdu hasičů již na místě zasahovaly další složky integrovaného záchranného systému a osobu se podařilo odradit od jejího úmyslu.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel, která se stala včera odpoledne u obce Dolany. Hasiči z Jaroměře, kteří byli na místo přivoláni, provedli zajištění havarovaných vozidel a úklid vozovky.

Broumovští hasiči vyjeli na žádost záchranné služby na pomoc s transportem invalidního pacienta ze sanity do bytu v prvním nadzemním podlaží domu v ulici Větrná v Broumově – Novém Městě.

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči ze Zábrodí odstraňovali strom, který hrozil pádem u Zábrodí.

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře vyjela včera večer k vyproštění kamionu, který částečně uvízl v příkopě u Starého Plesu. Majitel kamionu si sám zajistil vytažení kamionu specializovanou firmou. Hasiči nezasahovali a vrátili se zpět na základnu.


Územní odbor Trutnov

Trutnovští profesionální hasiči vyjeli včera před půl druhou odpoledne k nehodě nákladního vozidla, která se stala u Studence. Při příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se jedná o fekální vůz, který skončil na boku mimo vozovku. Z auta unikly zhruba dva litry oleje, které hasiči zlikvidovali pomocí sorbčních deček. Převrácení a vytažení vozidla si zajistil sám majitel vozu. Nehoda se obešla bez zranění.

Dobrovolní hasiči ze Žacléře likvidovali nebezpečný hmyz v Žacléři.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli k otevření dveří bytu v domě ve Starém Místě, kde zůstalo malé dítě. Jeho matka zůstala uvězněna na balkoně. Hasiči během několika minut otevřeli dveře bytu.

Dobrovolní hasiči ze Sobotky likvidovali během včerejšího dne nebezpečný hmyz v ulici Příčná v Sobotce a v obci Osek.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet