Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachránili tři osoby z hořícího domku

Dvě hasičské jednotky likvidovaly v pátek 25. 8. 2006 ráno požár dvoupodlažního rodinného domku v Třinci v Žižkově ulici. Ještě předtím ale stačili hasiči zachránit ze silně zakouřeného objektu dva zhruba osmdesátileté manžele (majitele domku) a jejich padesátiletého sy­na.

Požár byl oznámen na operační středisko hasičů v pátek před čtvrtou hodinou ranní. Na místo vyjely dvě hasičské jednotky – profesionální z Třince se dvěma cisternovými stříkačkami a automobilovým žebříkem a dobrovolní hasiči z třinecké části Guty s jednou cisternovou stříkačkou.

Hasiči průzkumem zjistili, že hoří obývací pokoj v přízemí a že v prvním patře jsou tři lidé. K záchraně obou mužů použili hasiči automobilový žebřík, zhruba osmdesátiletou paní museli odvést kvůli jejím obavám ze žebříku po schodech, které se jim podařilo odvětrat, proto nemusela použít dýchací přístroj. Zachráněné předali Zdravotnické záchranné službě, která je odvezla do nemocnice Třinec-Sosna s podezřením na intoxikaci. Hasičský vyšetřovatel pak zavolal sanitku i pro devatenáctiletého vnuka, který byl v době příjezdu hasičů venku z domku.

Hasičům, zasahujícím v dýchací technice, se podařilo požár lokalizovat za půl hodiny a likvidovat za tři čtvrtě hodiny. Museli přitom rozebírat i dřevěné stropní podhledy obývacího pokoje, aby zjistili, zda se oheň nedostal výš. V něm shořel nábytek, poškozeny byly omítky, ostatní pokoje byly zakouřeny. Celková škoda činí zhruba čtvrt milionu korun, příčina požáru je v šetření.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet