Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při vážné nehodě na Jihlavsku se zranilo pět lidí, z potápějícího se vozidla pomohli osádce ven kolemjdoucí

V úterý 24. července došlo ve večerních hodinách na Jihlavsku k vážné dopravní nehodě, při které se zranilo celkem pět mladých lidí, z toho tři těžce.

Řidič vozidla VW Polo jel kolem půl osmé od obce Vanov na Telč. Po projetí pravotočivé zatáčky vjel na krajnici, kde s automobilem dostal smyk. Vozidlo poté pokračovalo přes protisměrný jízdní pruh a dále mimo komunikaci, kde narazilo do vzrostlého stromu, od kterého byl automobil odražen do rybníka Roštejn.

Vozidlo se celé ponořilo do vody. V automobilu jelo celkem pět mladých lidí, dva muži a tři dívky. K jejich velkému štěstí se v blízkosti nacházely v době nehody dvě náhodné osoby, muž a mladá žena. Oba neváhali skočit do vody, pomohli zraněné osádce ven z potápějícího se vozidla, poskytli zraněným mladým lidem první pomoc a přivolali na místo zdravotnickou záchrannou službu.

Petra Musilová, tisková mluvčí HZS VYS:

Hlášení o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 19:31 hod. Čtyři osoby vytáhli z vozu kolemjdoucí, pátá zraněná osoba zůstala ve zdemolovaném vozidle zaklíněná. Hasiči ji vyprostili za použití speciálního nářadí.

Jednotka pomohla zdravotníkům s ošetřením zraněných osob. Na místě zasahovaly dva vozy ZZS a dva vrtulníky LZS. Na vyproštění vozidla si na místo události vyžádal velitel zásahu jeřáb ze stanice v Jihlavě. Na hladinu rybníka hasiči nainstalovali norné stěny.

Při vážné nehodě se ve vozidle zranilo všech pět mladých lidí, z toho tři těžce. Jednadvacetiletý zraněný řidič byl převezen do jihlavské nemocnice. Jeho stejně starý spolujezdec byl s těžkým zraněním letecky transportován do nemocnice v Českých Budějovicích.

Dále se ve vozidle zranily tři dívky. Patnáctiletá dívka utrpěla těžké zranění a byla letecky transportována do brněnské nemocnice. Další těžce zraněná patnáctiletá spolujedoucí byla převezena do nemocnice v Jihlavě. V jihlavské nemocnici skončila také zraněna šestnáctiletá dív­ka.

Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které požití alkoholu nezjistili. Škodu na vozidle vyčíslili na padesát tisíc korun. Příčinu a další okolnosti dopravní nehody policisté zjišťují.

por. Jana Kroutilová, PČR

Sdílet