Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomáhali hledat ztraceného houbaře

Dnes ve čtvrtek 26. 7. 20012 ve 12.40 hodin se ozval na tísňovou linku 112 hlas staršího muže, že zabloudil v lese na Rakovnicku a že se sám nedokáže vrátit na nádraží v Lužné, kam ráno přijel. Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje okamžitě požádalo prostřednictvím generálního ředitelství HZS ČR o pomoc mobilního operátora, aby pomohl lokalizovat místo, odkud bylo voláno.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje okamžitě požádalo prostřednictvím generálního ředitelství HZS ČR o pomoc mobilního operátora, aby pomohl lokalizovat místo, odkud bylo voláno. Zároveň uvedlo do pohotovosti dobrovolné hasiče z Lužné a připraveni byli také profesionální hasiči ze stanice HZS Rakovník.

Díky telefonickému spojení se ztraceným houbařem, který postupně uváděl další místa, kudy jde a co vidí, se ho podařilo díky místní znalosti dobrovolným hasičům z Lužné ve 13.10 hodin najít a odvézt na nádraží. Pán, narozený v roce 1935 a žijící v Praze 6, byl jen unavený a dehydratovaný. A také šťastný, že ten jeho výlet přece jen nakonec dobře dopadl.

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet