Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dálnici u Vyškova uzavřela nehoda čtyř aut

Nehoda čtyř aut dnes odpoledne uzavřela dálnici D1 u Vyškova. Provoz dálnice se na téměř dvě hodiny zastavil v obou směrech. Nehoda se stala na 225. kilometru v místě, kde je kvůli stavebním pracem uzavřena polovina dálnice a doprava je v obou směrech svedena do tří jízdních pruhů na druhou polovinu.

V koloně aut ve zúžení dálnice nedaleko sjezdu na Vyškov havarovala Škoda Felicia, Škoda Octavia, Audi A6 a historické vozidlo Chevrolet Corvair. Při nehodě bylo zraněno sedm lidí, havarovaná vozidla zablokovala všechny tři jízdní pruhy a provoz dálnice se zcela zastavil.

Nehoda byla hasičům ohlášena ve 13.37 hodin, na místě zasahovaly jednotky ze stanic ve Vyškově a v Pozořicích. Hasiči zraněným poskytli předlékařskou pomoc a pomáhali zdravotníkům při jejich transportu z místa nehody. Do nemocnice zdravotníci převezli starší manželský pár, který cestoval s vozidlem Chevrolet Corvair, a pětičlennou osádku Škody Felicie. Havarovaná auta hasiči zabezpečili proti případnému požáru a odpojili baterie. Sorbentem na vozovce zasypali menší únik provozních kapalin. Protože dálnice byla zcela uzavřena, hasiči spolu s policisty odkláněli kolony aut.

Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči nepojízdná havarovaná auta odtáhli do odstavného pruhu a vozovku uklidili od střepů a úlomků. V 15.08 hodin se podařilo obnovit provoz po jednom pruhu v obou směrech dálnice.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet