Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

EXLIVE se stává součástí Rescue reportu

Vydavatel časopisu, společnost IKARIA, a.s., se rozhodla sloučit oba časopisy v jeden. Ten ponese název Rescue report. EXLIVE však úplně nezanikne, měl by se stát jeho pevnou součástí.

Tisková zpráva společnosti IKARIA, a.s.
Nový časopis o životním stylu hasičů EXLIVE se stane pevnou součástí časopisu pro záchranáře a krizové manažery RESCUE report, který na trhu vychází již devátým rokem. Rozhodnutí o fúzi časopisu oznámila vydavatelská společnost a vlastník obou periodik IKARIA CZ a.s. v půli srpna.

„Od září záchranáři dostanou RESCUE report ve dvojnásobném rozsahu na sto stranách se vším, co původní čtenáři i čtenáři EXLIVE očekávají. Navíc dojde i k rozšíření stránek pro zdravotnické záchranáře, které jsou samostatnou přílohou časopisu již od založení. Hasiči a záchranáři tím budou mít možnost se dozvědět víc nejen ze své problematiky, ale získají informace také o jiných profesních skupinách v IZS," sdělila časopisu vydavatelka obou titulů MUDr. Jana Bradáčová, a dodala: „Při měnícím se spektru bezpečnostních rizik a vzrůstající hrozbě katastrof, živelných pohrom a havárií jsou pro záchranáře kvalitní a komplexní informace otázkou přežití. RESCUE report tímto o kousek dál pokročil k naplnění této své mise.“ Šéfredaktorem titulu RESCUE report zůstává i nadále Radek Kislinger. Jeho spolupracovníky budou i tvůrci, dopisovatelé a spolupracovníci obou časopisů. Předplatitelé EXLIVE ani členové předplatitelského klubu RESCUE nepřijdou o žádnou ze slíbených výhod. Bližší informace jsou zveřejněny na www.rescue.cz
© IKARIA CZ a.s., 22.08.2006
Info: Jana Bradáčová


Prohlášení šéfredaktora časopisu EXLIVE Martina Kavky:

Po sloučení obou časopisů je zřejmé, že role šéfredaktora časopisu EXLIVE zanikla. Byl jsem ale osobně připraven rezignovat.
Když se mi podařilo realizovat svůj sen, časopis pro hasiče o jejich životním stylu, díky vydavatelství IKARIA, byl jsem připraven pracovat pro časopis s plným nasazením. Okolnosti, sled událostí a finanční nestabilita, to přispělo k jepičímu životu tohoto projektu, za jehož vznikem jsem stál a měl za úkol ho dál posouvat. V této chvíli samotný časopis jako takový končí a stává se přílohou Rescue reportu. Já to beru jako mé osobní selhání, přestože toto rozhodnutí o směru a koncepci časopisu již delší dobu (od plného předání pod správu IKARIE) nemohu ovlivňovat. To je také důvod k odchodu.
Tato koncepce „přílohy“ je po mnoha úvahách s kolegy a odborníky pro mě osobně nevyhovující. Během mého rozhodování, zda pokračovat jako tvůrce přílohy místo plnohodnotného časopisu, jsem přišel o svého jediného spolupracovníka, který časopis se mnou realizoval. Vašek Porkát se rozhodl ukončit spolupráci s vydavatelstvím IKARIA. Stejně tak odchází i tvůrce grafické koncepce Honza Šíma. Tyto okolnosti umocnily i můj odchod.
Zdá se, že odcházím od rozdělané práce. Asi ano, ale časopis začal směřovat jinam a na tomto směřování se nemohu podílet. Také je zřejmé, že první číslo nevyvolalo pravděpodobně takový zájem, jaký by byl v představách vydavatelství, a s tím spojené finanční zatížení celého projektu. Cítím, že jsem zklamal, ale jsem přesvědčen, že časopis takového druhu, jakým byl (a třeba jako příloha i bude), má své místo a uplatnění. Po prvním čísle jsem cítil, že má časopis úspěch a měl by se mu dát delší startovací čas (některé časopisy startovaly hodně dlouho a možná startují dodnes). Můj pocit však nesdílel vydavatel. Zisk nepokrýval finanční zátěž. Bohužel je to fakt, který i já osobně chápu.
Vážení čtenáři časopisu EXLIVE. Chápu, že důvěra je v tomto případě otřesena, ale věřte, že to je nejčistší způsob, jak odejít z projektu, který již nemám možnost ovlivnit. Doporučuji vám číst časopis Rescue report, který připravuje náš kolega Radek Kislinger. Já osobně jsem do poslední chvíle nevěděl, jaký osud časopis EXLIVE bude mít. Příprava vnitřní přílohy je tak po odchodu dvou klíčových kolegů velmi složitá a pro mě zcela nemožná. Pokusím se ale kolegovi pomoci jako obyčejný redaktor.
Své síly mohu přesunout zpět směrem k webu POŽÁRY.CZ, který chystá další změny k lepšímu. Těším se na další projekty realizované pro vás. Zkusím tak obnovit svou důvěryhodnost. Díky za další šanci.
Pokud máte zájem o podrobnější vysvětlení a kontakt se mnou, pište na email: martin.kavka@email.cz.

Martin Kavka, ředitel občanského sdružení TRIPOS, provozovatele webu POŽÁRY.CZ
27. 8. 2006

TISKOVÁ ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ TRIPOS
Občanské sdružení TRIPOS, provozovatel webu POŽÁRY.CZ nenese žádnou odpovědnost za rozhodnutí sloučit časopisy EXLIVE a Rescue report v jeden. TRIPOS od února 2006 resp. 04/2006 na základě smlouvy uzavřené mezi vydavetelstvím IKARIA a občanským sdružením TRIPOS nemá možnost ovlivňovat rozhodnutí spojená s časopisy. Časopis EXLIVE jsme na základě této smlouvy předali do vlastnictví společnosti IKARIA, a.s. Web POŽÁRY.CZ poskytuje pouze dohodnutou reklamu a prostor.

© TRIPOS, občanské sdružení, 28. 8. 2006
Sdílet